Adidas

Adolf Dassler va fundar l’empresa Adidas i després es va sumar el seu germà Rudolf (posteriorment va crear l’empresa PUMA). Adolf va formar part dins el partit nazi NSDAP des del 1933 fins al 1945. Durant les olimpíades del 36 va equipar a tots els atletes alemanys i alguns d’altres països, fins i tot, va equipar a Jesse Owens (guanyador de 4 medalles d’or a Berlín). Imagineu-vos, un afroamericà amb sabatilles Adidas guanyant proves d’atletisme.

L’escarabat Volkswagen

Volkswagen (auto del poble alemany) és un dels automòbils més famosos del món. Hitler i els seus seguidors volien que gran part de la població alemanya tinguessin un cotxe i accessible per tothom.

Un dels dissenyadors principals va ser Ferdinand Porche (posteriorment va fundar una altra marca reconeguda) i Hitler que va “ajudar” en algunes coses del disseny del cotxe, per exemple, els fars. Només va haver-hi un model de Volkswagen fins als anys 70. Cada vegada que veieu un Volkswagen escarbat recordeu qui va ser uns dels dissenyadors.

Jägermeister

Jägermeister és un licor amarg endolcit amb base en herbes el qual té 35% de contingut alcohòlic. S’elabora amb 56 herbes, és molt popular a Baixa Saxònia a la ciutat de Wolfenbüttel i va ser creat a Wolfenbüttel 1934.

Jägermeister significa “mestre de caça”. A principis de la Segona Guerra Mundial aquesta “beguda” servia com a desinfectant i analgèsic per les tropes. Recordar també que a Hermann Göring, segon general després de Hitler, li van donar el títol de Reichjägermeister “mestre de caça del Reich”, i ell va exportar aquesta beguda a tots els “jefes” del III Reich.

La Fanta

Durant la guerra es va acabar els ingredients de fabricar la Coca-Cola a Alemanya. Max Keith, jefe de Coca-Cola en Alemanya, va crear una nova beguda pel poble alemany. Els ingredients eren sèrum de llet.

L’origen del nom prové de la paraula “Fantasie” en alemany, però els treballadors van decidir el nom de Falta.

Després de la guerra la Fanta va desaparèixer, però l’any 1955 Coca-Cola va llençar novament la marca de Falta a tot el món.

Autopistes

Hitler i el seu govern van decidir crear una xarxa de carreteres d’alta velocitat per poder transportar les unitats amb rapidesa. La primera xarxa va ser construïda l’any 1938, i gràcies a més de 100.000 “treballadors” van construir moltes carreteres. Posteriorment, aquest sistema de xarxes de carreteres, va ser emulat a tots els països desenvolupats.

Hugo Boss

Hugo Boss va crear la companyia de roba l’any 1924, però degut als inicis de la guerra, la companyia es va declarar en bancarrota. Més tard Boss va formar part al partit nazi. Va començar a confeccionar gairebé tots els uniformes militars, roba de treballadors, d’esports i per la població en general.

Els treballadors eren persones detingudes i la majoria eres de països ocupats. Finalment, després de la guerra, Boss va ser acusat d’ajudar al règim i multat. Més endavant, els hereus van agafar novament la companyia per confeccionar roba d’home i juvenil.

Els nazis van imposar una moda, una forma de vestir que encara perdura en la societat actual.